Påsketrifli

Trifli er en nem og virkelig lækker dessert. Denne påsketrifli er bygget op af sukkerbrødskage med citron, mangokompot og rårørt vaniljecreme. En lækker påskedessert.

6 glas

1,5 time

Vurdering (168 stk)

Ingredienser

Sukkerbrødskage med citron
100 g smør
1 dl mælk
2 æg
2 dl Dansukker Økologisk Sukker
reven skal af 1/2 citron, gerne usprøjtet
1 spsk. citronsaft
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Mangokompot
300 g mango
1/2 citron, ca. 2 spsk.
1/2 dl Dansukker Syltesukker

Rårørt vaniljecreme
3 pasteuriseret æggeblommer
3/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
3 dl piskefløde
1 spsk. rom, kan udelades

Garnering
4 dl piskefløde

Instruktioner

Begynd med sukkerbrødskagen med citron. Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Smelt smørret, og hæld mælken i. Stil blandingen til side. Pisk æg og sukker, til det er luftigt. Tilsæt smørblandingen, citronskal og -saft. Bland hvedemel og bagepulver, og vend det i blandingen.

Smør en springform på 23 cm i diameter. Bages nederst i ovnen i ca. 18 minutter. Lad den køle af.

Lav mangokompotten. Kom mango og citronsaft i en gryde, og optø mangoen. Tilsæt syltesukker, og kog i 2-3 minutter. Blend kompotten næsten helt glat, og hæld den op i et varmt, helt rent glas. Sæt det i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Pisk æg, sukker, vaniljesukker og sirup luftigt. Tilsæt eventuelt rommen. Pisk fløde og vaniljesukker i en anden skål, og vend det i.

Skær sukkerbrødskagen i mindre stykker, og hæld vaniljecremen over, så kagen er dækket. Pisk fløden let, og stil 6 glas klar. Fordel halvdelen af sukkerbrødskagen i glassene, og fordel kompot og flødeskum ovenpå. Gentag, og server triflien.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!