Påskelagkage

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Vurdering (366 stk)

Ingredienser

Hindbærbund
4 æg
4 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hindbær, ca. 100 g
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Citroncreme
200 g hvid chokolade
250 g smør, stuetemperatur
3 1/2-4 dl Dansukker Flormelis
300 g friskost
skallen af 1-2 citroner, usprøjtede

Glasur
4 - 5 dl Dansukker Flormelis

Valgfri smagstilsætning til glasur
saften af 3 passionsfrugter eller
2-3 spsk. friskpresset citronsaft eller
150 g mango blendet
evt. gul frugtfarve

Dekoration
hvid chokolade, høvlet
påskeæg
spiselige blomster

Instruktioner

Start med hindbærbundene. Stil ovnen på 175 °C.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si, og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i dejen.

Hæld dejen i to smurte forme med løs bund, 16-18 cm i diameter. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.

Lav citroncremen. Smelt hvid chokolade over et vandbad. Lad dem køle af.

Pisk smørret, og tilsæt den afkølede chokolade. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen.

Riv citronskal i, og stil cremen koldt.

Del hver bund i to, og læg den ene på et fad. Fordel et lag citroncreme over bunden, og læg den næste bund på. Smør et lag citroncreme på, og gentag. Læg den øverste bund på, og fordel et tyndt lag citroncreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig.

Tag kagen ud af køleskabet, og fordel et sidste lag af citroncreme over hele kagen, og glat ud. Stil kagen i køleskabet i yderligere ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.

Forbered glasuren imens. Bland flormelis med smagstilsætning efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af tærten uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve.

Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose, og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad det stivne.

Høvl hvid chokolade, og placer den som en rede midt på lagkagen. Læg nogle slikæg i reden. Dekorer resten af kagen med slikæg, og strø spiselige blomster over kagen.

Se film: Sådan laver du Påskelagkage

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.