Påskelagkage

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Vurdering (366 stk)

Ingredienser

Hindbærbund
4 æg
4 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hindbær, ca. 100 g
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Citroncreme
200 g hvid chokolade
250 g smør, stuetemperatur
3 1/2-4 dl Dansukker Flormelis
300 g friskost
skallen af 1-2 citroner, usprøjtede

Glasur
4 - 5 dl Dansukker Flormelis

Valgfri smagstilsætning til glasur
saften af 3 passionsfrugter eller
2-3 spsk. friskpresset citronsaft eller
150 g mango blendet
evt. gul frugtfarve

Dekoration
hvid chokolade, høvlet
påskeæg
spiselige blomster

Instruktioner

Start med hindbærbundene. Stil ovnen på 175 °C.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si, og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i dejen.

Hæld dejen i to smurte forme med løs bund, 16-18 cm i diameter. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.

Lav citroncremen. Smelt hvid chokolade over et vandbad. Lad dem køle af.

Pisk smørret, og tilsæt den afkølede chokolade. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen.

Riv citronskal i, og stil cremen koldt.

Del hver bund i to, og læg den ene på et fad. Fordel et lag citroncreme over bunden, og læg den næste bund på. Smør et lag citroncreme på, og gentag. Læg den øverste bund på, og fordel et tyndt lag citroncreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig.

Tag kagen ud af køleskabet, og fordel et sidste lag af citroncreme over hele kagen, og glat ud. Stil kagen i køleskabet i yderligere ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.

Forbered glasuren imens. Bland flormelis med smagstilsætning efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af tærten uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve.

Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose, og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad det stivne.

Høvl hvid chokolade, og placer den som en rede midt på lagkagen. Læg nogle slikæg i reden. Dekorer resten af kagen med slikæg, og strø spiselige blomster over kagen.

Se film: Sådan laver du Påskelagkage

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.