Napoleonskage

En kejserlig klassiker i nye klæder, toppet med kirsebærsyltetøj.

ca. 6 stykker

ca. 1,5 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret 

Kirsebærsyltetøj
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Æblemos

Samling
1 pakke frisk butterdej
3 dl piskefløde

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 tsk. vand
2 spsk. kirsebærsyltetøj

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.

Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Kirsebærsyltetøj
Skyl kirsebærrene, og fjern deres sten. Blend eller hak bærrene fint, Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Æblemos
Lav æblemosen efter opskriften. 

Butterdejsplader
Forvarm ovnen til 200 °C. Del butterdejen i tre ark, og læg på en bageplade med bagepapir. Prik med en gaffel, og læg en mindre tallerken på pladen som vægt, og bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Fjern pladen, og bag i yderligere 5 min. Lad den køle helt af.

Samling
Pisk fløden til skum i en skål, og vend forsigtigt 2-3 dl af vaniljecremen i. Rør flormelis og vand sammen til glasur i skål, og stil den til side.

Fordel et lag kirsebærsyltetøj på en plade butterdej, og læg glasur ovenpå, så den bliver marmoreret. Stil den i fryseren, så den kan stivne.

Fordel et tynd lag æblemos på den nederste butterdejsplade og derefter et lag vaniljecreme ovenpå, og læg den på et fad. Smør et tykt lag vaniljecreme på den sidste butterdejsplade, og læg den oven på den plade med æblemos og vaniljecreme.

Tag butterdejspladen med glasuren ud af fryseren, og læg den på toppen.

Tip!
Skær kagen i 6 stykker, og skyl kniven i varmt vand mellem hvert snit, så det bliver nemmere at skære.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Syltede sommergrøntsager

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Blommetærte

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.