Napoleonskage

En kejserlig klassiker i nye klæder, toppet med kirsebærsyltetøj.

ca. 6 stykker

ca. 1,5 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl mælk
4 pasteuriserede æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret 

Kirsebærsyltetøj
200 g kirsebær
100 g Dansukker Syltesukker

Æblemos

Samling
1 pakke frisk butterdej
3 dl piskefløde

Glasur
1 1/2 dl Dansukker Flormelis
3 tsk. vand
2 spsk. kirsebærsyltetøj

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bring både vaniljestang og -korn i kog med mælken i en gryde. Tag vaniljestangen op og fjern gryden fra varmen.

Pisk æggeblommer, sukker og majsstivelse til en luftig blanding i en skål. Hæld mælken over æggeblandingen under piskning.

Hæld blandingen tilbage i gryden, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag gryden af varmen, når cremen er tyknet, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil den i køleskabet.

Kirsebærsyltetøj
Skyl kirsebærrene, og fjern deres sten. Blend eller hak bærrene fint, Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.

Æblemos
Lav æblemosen efter opskriften. 

Butterdejsplader
Forvarm ovnen til 200 °C. Del butterdejen i tre ark, og læg på en bageplade med bagepapir. Prik med en gaffel, og læg en mindre tallerken på pladen som vægt, og bag midt i ovnen i ca. 10 minutter. Fjern pladen, og bag i yderligere 5 min. Lad den køle helt af.

Samling
Pisk fløden til skum i en skål, og vend forsigtigt 2-3 dl af vaniljecremen i. Rør flormelis og vand sammen til glasur i skål, og stil den til side.

Fordel et lag kirsebærsyltetøj på en plade butterdej, og læg glasur ovenpå, så den bliver marmoreret. Stil den i fryseren, så den kan stivne.

Fordel et tynd lag æblemos på den nederste butterdejsplade og derefter et lag vaniljecreme ovenpå, og læg den på et fad. Smør et tykt lag vaniljecreme på den sidste butterdejsplade, og læg den oven på den plade med æblemos og vaniljecreme.

Tag butterdejspladen med glasuren ud af fryseren, og læg den på toppen.

Tip!
Skær kagen i 6 stykker, og skyl kniven i varmt vand mellem hvert snit, så det bliver nemmere at skære.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.