Ingredienser
1 dl Dansukker ØKO Sukker
75 ml friskpresset appelsinjuice
100 g smør
100 g tørrede abrikoser
50 g pekannødder
5 3/4 dl havregryn
2 dl hvedemel
1 knivspids salt
75 g æblemos
Instruktioner
Sæt ovnen på 175 °C, og forbered en bageform på ca. 20 x 25 cm med bagepapir.
Varm sukker og appelsinjuice op i en gryde, til sukkeret er smeltet. Tag blandingen af varmen, og tilsæt smørret lidt ad gangen. Smelt smørret under omrøring, og lad blandingen køle lidt af.
Hak abrikoser og pekannødder fint, og bland dem med havregryn, mel og salt. Tilsæt sukkerblandingen. Tilsæt æblemos, og rør det hele godt sammen. Fordel blandingen i et ca. 1 cm tykt lag i bageformen. Bag blandingen nederst i ovnen i ca. 30 minutter, til den er gyldenbrun.
Tag blandingen ud af ovnen, og marker 24 barer på ca. 3 x 6 cm hver. Lad blandingen køle af, og skær eller knæk derefter barerne ud. Opbevares i en tætsluttende beholder.
Tips: Hvis du ønsker en anden smag, kan du fx prøve med stødt kanel, kardemomme, vaniljesukker eller revet appelsinskal. Abrikoser og pekannødder kan erstattes med andre tørrede frugter og nødder.
Til veganske barer erstattes smørret med vegetabilsk margarine.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!