Ingredienser
50 g gær
5 dl mælk
1 dl rapsolie
1/2 g safran
1 spsk. stødt anis
1/2 tsk. salt
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
Ca. 18 dl Manitoba Cream-hvedemel
Pynt
Frø efter eget valg
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Mælken opvarmes til 37 °C og hældes over gæren. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt olie, safran, anis, salt og sirup. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt, til den er smidig. Del dejen i to stykker, som rulles ud til stænger. Skær stængerne i stykker, som rulles ud til pølser og derefter rulles sammen til boller. Pensl bollerne med vand, og dyp dem i frø efter eget valg, gerne blandede. Sæt bollerne på en plade med bagepapir. Lad dem hæve i yderligere ca. 30 minutter. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 8 minutter.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.