Minitærter med saltkaramel og chokoladeganache

Cirka 20 stykker

2 timer

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

Tærtebund
100 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 æggeblomme
2 dl hvedemel
4 spsk. kakao
1 tsk. vaniljesukker
2 tsk. stødt kanel

Fyld
3 dl piskefløde
120 g smør
2 tsk. vaniljesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
1 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker

Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde

Pynt
flagesalt

Instruktioner

Pisk smør og flormelis luftigt i en skål, og pisk derefter æggeblommen i.

Bland hvedemel, kakao, vaniljesukker og kanel i en anden skål, og vend derefter smørblandingen i.

Arbejd det hele sammen til en dej, og pak den ind i plastfolie. Stil i køleskab i cirka 20 minutter.

Sæt ovnen på 180 grader.

Del dejen i 20 stykker, og tryk dem ud i små folieforme. Prik dejen med en gaffel, og bag i ovnen i 10 minutter. Lad herefter køle af.

Lav karamelfyldet imens. Varm fløde, smør og vaniljesukker op i en kasserolle. Stil den til side, og lad glukosesirup, lys sirup, salt og sukker koge op til 120 °C. Rør rundt af og til.

Rør forsigtigt flødeblandingen i sirupsblandingen, og lad det koge op til 124 °C. Rør rundt af og til.

Hæld fyldet i formene, og lad dem køle af ved stuetemperatur.

Hak chokoladen, og giv fløden et opkog. Hæld fløden over chokoladen, og rør rundt, til blandingen er jævn. Stil i køleskabet til afkøling i mindst 20 minutter.

Bred ganachen ud over karamelfyldet, og strø flagesalt på. Stil dem i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!