Ingredienser
75 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 knsp. salt
3/4 dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 7 dl hvedemel
Fyld
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. kanel
Pensling
Æg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Små kageforme
Instruktioner
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37° (håndvarmt).
Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt lidt af væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.
Bland salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet i. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt mere mel, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, i 20-30 minutter.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud til en rektangulær plade. Fordel fyldet på dejen. Del pladen i 3 stykker. Rul hvert stykke sammen til en rulle, og skær den i skiver. Læg i små papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
Sæt ovnen på 250°. Pensl sneglene med pisket æg. Strø perlesukker på. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde sneglene med et af følgende alternativer i stedet:
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 1/2 tsk. vaniljesukker eller
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 2 tsk. kardemomme eller
25 g smør eller margarine, 75 g revet marcipan eller
1 dl appelsinmarmelade eller
1 dl rosiner
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!