Marmelade med rabarber, jordbær og stikkelsbær

Benyt gerne flere små glas i stedet for et eller to store. Så holder den sig bedre, da marmeladen af gode grunde vil blive spist op hurtigere efter åbning. Det giver i øvrigt også mulighed for at forære et glas eller to væk i gave.
- Opskrift Foodfanatic

cirka 1 liter færdig marmelade

Vurdering (34 stk)

Ingredienser

400 g rabarber renset vægt
250 g jordbær
125 g grønne stikkelsbær
600 g Dansukker Syltesukker

Instruktioner

Rens rabarber, jordbær og stikkelsbær. Trim enderne af rabarberstænglerne, og skær dem i cirka 1 cm stykker. Fjern det grønne på jordbærrene, og skær dem i mindre stykker. Er det store, skæres bærrene i kvarte, mens små kan halveres. Er bærrene meget små, kan du godt lade dem være hele. Nip stikkelsbærrene.

Kom det hele i en gryde sammen med syltesukkeret, og bring den op til kogepunktet. Lad den simre i cirka 10 minutter, skum af undervejs, og mos lidt af frugten med grydeskeen.

Hæld den varme marmelade på rene skoldede glas (evt. skyllet i Atamon), og luk straks låget.

Noter
Hvis du har været omhyggelig med hygiejnen, kan marmeladen holde sig rigtig længe.
Opbevar marmeladen på køl efter åbning.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!