Marieboller

15 stk.

Vurdering (65 stk)

Ingredienser

Petit choudej
1 1/2 dl vand
50 g smør eller margarine
1 dl hvedemel
1 stort æg

Mørdej
1 dl hvedemel
2 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. vaniljesukker
40 g smør eller margarine

Fyld
1 1/2 dl syltetøj
1/2 dl piskefløde

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
Dansukker Flormelis
evt. syltetøj eller gelé

Instruktioner

Bland først ingredienserne til mørdejen. Læg dejen i en plasticpose, og lad den hvile i køleskab i 1 time.

Fortsæt med vaniljecremen. Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Varm vand og fedtstof til petit choudejen op til kogepunktet i en kasserolle. Tilsæt melet, og kog under grundig omrøring, indtil dejen slipper kasserollens sider. Tag kasserollen af kogepladen, og lad dejen afkøle let, inden ægget tilsættes. Rør grundigt. Læg dejen i små runde boller på en bageplade med bagepapir.

Rul mørdejen ud til en 3 mm tyk plade. Stik små runde kager ud ved hjælp af et decilitermål eller et glas. Læg en kage på hvert dejstykke. Bag nederst i ovnen ved 175º i ca. 30 minutter. Lad kagerne køle af på en rist.

Pisk fløden til fast skum, og vend den i vaniljecremen. Lav et lille hul helt nede ved kanten af kagerne, og fyld først syltetøjet i. Fyld flødecremen i en sprøjtepose, og fordel cremen i kagerne. Sigt flormelis over, og pynt evt. med en klat syltetøj eller gelé. Serveres med det samme, så kagerne ikke bliver bløde.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!