Luksus boller

Engang imellem skal der bare lidt ekstra til. Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller. Til hverdag, fest eller bare en hyggestund med familie og venner.

ca. 25 stk.

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

50 g gær
4 dl lunken mælk
100 g flydende margarine
1 dl kvark
1 æg
1/2 tsk salt
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk kardemomme
ca. 12 dl hvedemel
1 tsk bagepulver

Fyld til Nøddeboller
3/4 dl nøddekerner
1 æggehvide
2 spsk. Dansukker Sukker

Fyld til Pistacieboller
Odense Dessertmasse med pistaciesmag

Fyld til Boller deluxe
200 g Odense Ren Rå
2 spsk. cognac
hasselnøddeflager

Instruktioner

Smuldr gæren i en skål. Tilsæt mælk, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt æg, kvark, margarine, sukker, salt og kardemomme.

Bland bagepulveret og halvdelen af melet, og bland det i dejen. Tilsæt gradvis mere mel, til dejen slipper skålens kanter. Lad den hæve under et viskestykke i 30 minutter.

Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Form 25 boller, og lav en fordybning i midten af bollerne. Fyld dem med lækkerier, ca. 10 g/1 tsk. pr. bolle, og lad dem hæve i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250 °C.

Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.

(Er du til den nemme løsning, kan du anvende Amo Chokoladeboller eller Teboller som grunddej for de søde og lækre boller.)

Nøddeboller
Fyldt med 3/4 dl nøddekerner rørt sammen med 1 æggehvide og 2 spsk. sukker.

Pistacieboller
Fyldt med Odense Dessertmasse med pistaciesmag.

Boller deluxe
Fyldt med 200 g Odense Ren Rå rørt sammen med 2 spsk. cognac. Hasselnøddeflager drysses over bollen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!