Lavakage - med brun farin og mørk chokolade

Lavakage eller chokoladefondant kagen med et smagfuldt indre, bage den med Brun Farin for at gøre den ekstra smagfuld. Den skønneste dessert, server med en kugle is og frisk frugt og bær - en klassiker der aldrig slår fejl.

6 personer

Vurdering (11 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

110 g smør
110 g mørk chokolade (56%)
110 g Dansukker Økologisk Brun Farin
160 g æg (ca. 3 stk)
¼ tsk flagesalt (0,5 g)
40 g mel
20 g smør, til formene

evt. vaniljeis og saltkaramelsauce, til servering

Udstyr: 6 kageringe (Ø 6 cm.)

Instruktioner

Smelt smørret i en lille gryde. Tilsæt chokoladen og lad den smelte helt i det lune smør.

Rør brun farin, æg og salt sammen og rør det i chokoladeblandingen. Sigt melet i blandingen og rør forsigtigt dejen homogen.

Smør formene indvendigt med smør og stil dem på en lille bageplade eller skærebræt beklædt med bagepapir. Vej dejen af i 6 lige store portioner og fordel den i formene. Stil pladen med forme og dej i fryseren i 30 minutter.

Tænd ovnen på 210 C (alm. varme) og bag de kolde deje i ca. 9-12 minutter. Kagerne er færdigbagte, når de er hævede lidt op og tydeligt har sat sig langs kanten. Lad kagerne køle på en rist i 10 minutter, befri dem fra formene og server dem lune med fx vaniljeis og saltkaramel.

Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!