Ingredienser
Lagkagebunde
3 æg, stuetempererede
115 g Dansukker Sukker
115 g hvedemel
3/4 tsk. bagepulver
Rabarberkompot
70 g rabarber
30 g Dansukker Sukker
Mælkechokolademousse
125 g god mælkechokolade
1/2 blad husblas
1 nip salt
2,5 dl piskefløde
Jordbærmousse
225 g jordbær, friske eller frosne
80 g Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
1/2 øko citron, saft og skal af
1 blad husblas
2 dl piskefløde
Chokoladeglasur
100 g Dansukker Flormelis
10 g kakao
Pynt
Jordbær
Usaltede pistacier
Stedmoderblomster
Flag
Instruktioner
Lagkagebunde
Forvarm ovnen til 185 grader varmluft. Beklæd en smurt springform (20 cm i diameter) med bagepapir. Pisk æg og sukker til en let og meget luftig æggesnaps i minimum 5 minutter, så brug gerne en røremaskine. Sigt mel og bagepulver ned i æggesnapsen, og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen, og bag i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Køl kagen helt af og dæk den til med husholdningsfilm, hvis lagkagen ikke skal samles med det samme. Ellers kan den skæres ud i tre bunde med en savtakket kniv med det samme.
Rabarberkompot
Skær rabarber i tynde skiver og kom i en gryde sammen med sukker. Lad det simre under omrøring i 5-10 minutter og køl derefter af.
Mælkechokolademousse
Finthak mælkechokoladen, og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt et nip salt. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolademoussen. Lad den sætte sig i et kvarters tid på køl inden den fordeles på lagkagebunden.
Samling 1/2
Rengør springformens kanter og beklæd bunden med bagepapir på ny og kom første lagkagebund ned i springformen igen. Beklæd kanten med kageplast og sørg for, at det bliver stukket godt ned mellem springformens kant og lagkagebundens kant hele vejen rundt. Fordel rabarberkompot på bunden. Fordel derefter mælkechokolademoussen. Kom den i køleskabet, mens jordbærmoussen laves.
Jordbærmousse
Kom jordbær, sukker og vaniljekorn og -stang i en gryde og bring i kog. Lad jordbærrene småsimre i 5 minutter. Udblød imens husblas i koldt vand. Hæld jordbærrene i en sigte over en skål og si saften fra. Vrid husblas fri for vand, og rør den straks ud i den varme jordbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. I mellemtiden pisk fløden til en let skum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad 3 omgange.
Samling 2/2
Kom den anden bund oven på mælkechokolademoussen. Kom jordbærrene fra sigten oven på lagkagebunden og fordel jordbærmousse ovenpå. Kom sidste lagkagebund på toppen. Dæk springformen til med husholdningsfilm, og lad lagkagen hvile på køl natten over.
Glasur
Rør flormelis, kakao og lidt vand sammen til glasur i en skål.
Pyntning og servering
Åbn springformen og fjern kageplasten. Placer forsigtigt lagkagen på et serveringsfad. Pynt med glasur og friske jordbær, finthakkede usaltede pistacier og stedmoderblomster. Lagkagen kan nu serveres, men kan også pyntes nogle timer inden servering og opbevares på køl.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!