Ingredienser
75 g gær (1 1/2 pakke)
5 dl mælk
1,8-2 l hvedemel
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
Fyld
150 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. kanel
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 spsk. rasp
1 spsk. Vand
TIPS!
Varier smagen ved at erstatte rørsukkeret i fyldet med brun farin. Passer fint sammen med kanel.
Pensling og pynt
1-2 sammenpiskede æg
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smuldr gæren i køkkenmaskinens skål. Hæld mælken i (behøver ikke være opvarmet), og rør, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt det meste af melet, smør i klumper, sukker, æg, salt og karde-momme. Ælt dejen længe i maskinen (5-10 minutter), til den bliver rigtig smidig og blank. Tilsæt evt. yderligere mel. Stil dejen et varmt sted under plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse i mindst 30 minutter.
3. Lav samtidig fyldet: Pisk alle ingredienser sammen. Raspen hjælper med at holde fyldet på plads i sneglene.
4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til et stort rektangel. Smør fyldet på. Rul sammen fra den lange side til en lang rulle. Pensl kanten med lidt vand, så holder den bedre. Skær ud i tykkelser på 2-3 cm. Læg sneglene med god afstand på plader beklædt med bagepapir eller i papirforme.
5. Lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.
6. Pensl sneglene forsigtigt med sammenpisket æg. Strø perlesukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 5-8 minutter.
Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!