Ingredienser
75 g gær (1 1/2 pakke)
5 dl mælk
1,8-2 l hvedemel
200 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
2 æg
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
Fyld
150 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. kanel
2 tsk. Dansukker Vaniljesukker
2 1/2 spsk. rasp
1 spsk. Vand
TIPS!
Varier smagen ved at erstatte rørsukkeret i fyldet med brun farin. Passer fint sammen med kanel.
Pensling og pynt
1-2 sammenpiskede æg
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smuldr gæren i køkkenmaskinens skål. Hæld mælken i (behøver ikke være opvarmet), og rør, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt det meste af melet, smør i klumper, sukker, æg, salt og karde-momme. Ælt dejen længe i maskinen (5-10 minutter), til den bliver rigtig smidig og blank. Tilsæt evt. yderligere mel. Stil dejen et varmt sted under plastfolie, og lad den hæve til dobbelt størrelse i mindst 30 minutter.
3. Lav samtidig fyldet: Pisk alle ingredienser sammen. Raspen hjælper med at holde fyldet på plads i sneglene.
4. Hæld dejen ud på et bord, ælt den let, og del den i to stykker. Rul hvert stykke ud til et stort rektangel. Smør fyldet på. Rul sammen fra den lange side til en lang rulle. Pensl kanten med lidt vand, så holder den bedre. Skær ud i tykkelser på 2-3 cm. Læg sneglene med god afstand på plader beklædt med bagepapir eller i papirforme.
5. Lad dem hæve under et klæde til dobbelt størrelse i ca. 30 minutter. Sæt ovnen på 250 grader.
6. Pensl sneglene forsigtigt med sammenpisket æg. Strø perlesukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 5-8 minutter.
Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!