Ingredienser
150 g smør, stuetemperatur
1 økologisk appelsin, skal heraf
50 g Dansukker Økologisk Lys Sirup
150 g Dansukker Bagesukker
3 æg
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
1⁄2 tsk. natron
2 tsk. kanel
1 tsk. kardemomme
1 tsk. ingefær
1⁄2 tsk. revet muskatnød
1⁄2 tsk. stødt nellike
200 g kærnemælk
Desuden
150 g Dansukker Flormelis
1 økologisk appelsin, saft heraf
økologisk appelsinskal, strimler hera
Instruktioner
Smør en kageform (1,5 L) med smør og drys med et tyndt lag mel. Bank det overskydende mel ud af formen. Pisk smør, appelsinskal, lys sirup og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét af gangen og rør massen homogen efter hver tilføjelse.
Sigt mel, bagepulver, natron og krydderier sammen. Vend skiftevis de tørre ingredienser og kærnemælken i dejen.
Bag kagen ved 180° (alm. varme) i 30-40 minutter til den er gennembagt. Lad kagen køle i 10 minutter i formen. Vend den ud på en bagerist og lad den køle til stuetemperatur.
Rør glasur af flormelis og appelsinsaft og dekorer kagen med glasuren og lidt appelsinskal.
TIP: Spæd til med lidt vand i glasuren, hvis den er for fast.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!