Kransekage

Kransekage er en traditionel dansk kage bagt på marcipan, flormelis og æg. Form din kransekage i cirkler, pynt med glasur, og saml den til et juletræ.

1 kransekagetårn

1,5 time + 1 døgn i køleskab

Vurdering (76 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

400 g marcipan
100 g Dansukker Flormelis
12 g æggehvider

Glasur
4 dl Dansukker Flormelis
2 pasteuriserede æggehvider

Instruktioner

Forvarm ovnen til 200°C.

Riv marcipanen ned i en skål med et rivejern. Bland med flormelis.

Tilsæt æggehvide, og bland ingredienserne til en fast og jævn masse.

Lad massen stå i køleskabet natten over.

Rul kransekagemassen ud i 2 langestænger i 2 cm tykkelse.

Skær dem ud i mindre stænger i forskellig længde (med 2 cm interval) 8, 10, 12, 14, 16 cm til al kransekagedejen er opbrugt. Lav evt. en kransekagetop i form af en kugle eller andet. Form stængerne til ringe på bagepladen, saml enderne forsigtigt.

Bag dem nederst i ovnen i ca. 12-14 minutter. Lad dem køle helt af. Brug ikke varmluft.

Bland flormelis og æggehvide sammen i en skål. Kom glasuren i en sprøjtepose, og klip et lille hul. Sprøjt fine mønstre på hvert enkelt kransekagestykke, og lad glasuren størkne. Byg derefter kransekagetårnet.

Tips.
Når du bager kransekage, er det er vigtigt at veje alle ingredienser nøje af for at opnå det bedste resultat. Bag ikke med varmluft.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!