Kransekage

Kager bagt af marcipan kan findes i den ældste danske kogebog fra 1616, men den søde nøddedej var kendt allerede i middelalderen. Kransekagen, som vi kender den i dag, stammer fra sidste halvdel af 1700-tallet og har – blandt andet på grund af prisen på mandler – altid været forbundet med fest.

ca. til 10 personer

Vurdering (55 stk)

Ingredienser

Kage
300 g marcipan
150 g Dansukker Sukker
1 æggehvide

Pynt
50 g mørk chokolade til pynt
75 g Dansukker Flormelis 
1/2 pasteuriseret æggehvide

Instruktioner

Rør sukker i æggehviden. Lad det trække 30-60 minutter til sukkeret er opløst. Arbejd sukker og æg godt sammen med marcipanen. Rul en pølse og del den i 10 stykker af 50 gr. Form hvert stykke til et kransekagestykke, hvor toppen trykkes trekantet.

Bag kransekager i 12-14 min. – til de er gyldne – ved 210° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist. 

Hak og smelt den mørke chokolade og dyp bunden af kransekagestykkerne heri. Lav en glasur ved at blande pasteuriseret æggehvide med flormelis, som røres sammen. Kom glasuren i sprøjtepose eller kræmmerhus og lav et lille hul i spidsen. Pynt nu toppen af kransekagerne med glasur sprøjtet i originalt mønster.

Opbevar kransekagerne i lufttæt beholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukkertypernes smagsintensitet

Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.

Halloween-træstammer

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Pærekage med rosmarin

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Sarah Bernhardt kager

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.