Ingredienser
5 dl mælk
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
1 spsk. stødt kommen
25 g gær
2 dl hvedemel
3 dl rugsigtemel
7 dl grahamsmel
Instruktioner
Varm mælk, sirup, salt og kommen til 37 °C. Smuldr gæren i en skål, hæld væsken over, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil du har en elastisk dej. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 20 stykker, som rulles ud til tynde knækbrød. Brug en kagerulle med mønster, eller prik dejen med en gaffel. Læg knækbrødene på en plade med bagepapir. Hvis du ønsker lidt variation, kan du pensle dem med lidt vand og drysse dem med birkes eller sesamfrø, inden de bages, så får de en helt anden karakter. Bages midt i ovnen ved 200 °C i 12-15 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.