Kardemomme-mudderkage med solbærfrosting

En rigtig god mudderkage! Lidt klæbrig og med en uimodståelig smag af kardemomme, brunet smør og syrlige solbær.

8 stk.

1 time + et par timer til at sætte sig

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Mudderkage
150 g smør
1 1/2 tsk. kardemomme, stødt
1 1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 æg
2 1/2 dl hvedemel

Solbærfrosting 
100 g mascarpone
1 dl piskefløde
3/4 dl Dansukker Flormelis
2-3 spsk. saft fra solbær (ca. 1-2 dl bær)
2 tsk. citronsaft

Dekoration
solbærsukker
citronmelisse
solbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C.

Beklæd en springform, ca. 19 cm i diameter, med bagepapir, i bunden og på kanterne.

Brun smørret i en gryde og tag gryden af varmen Tilsæt kardemomme, brun farin og sukker. Tilsæt ét æg ad gangen, og vend hvedemelet i. Rør, til blandingen er jævn.

Hæld dejen i formen, og bag midt i ovnen i ca. 20-22 minutter. Den skal være klæbrig i midten. Lad den køle af, og sæt den derefter i køleskabet, hvor den skal stå et par timer mere.

Lav frostingen. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål undtagen saften fra solbær og citron.

Blend solbærrene, og pres dem gennem en finmasket si. Tilsæt solbærsaft og citron til frostingen, og rør sammen. Sprøjt toppe ud på kagen med rund tyl.

Pynt med solbærsukker og citronmelisse eller friske solbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!