Kanelsnegle i bradepande

24 boller

Vurdering (169 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

5 dl kold mælk
1/2 tsk. tørgær
1/2 tsk. salt
1 spsk. stødt kardemomme
1 dl kvark, naturel
1 1/2 dl Dansukker Sukker
50 g blødt smør
15 dl (900 g) hvedemel

Fyld
150 g blødt smør
2 dl Dansukker Sukker
2 spsk. kanel

Pensling & pynt
1 æg
2 spsk. mælk
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Bland mælk og tørgær i køkkenmaskinens skål (du kan sagtens bruge tørgær i kold væske, det tager bare lidt længere tid, hvilket giver mere smag til bollerne). Tilsæt resten af ingredienserne.

Ælt dejen ved laveste hastighed i mindst 5 minutter. Hvis du ælter i hånden, skal du fordoble tiden. Vær omhyggelig med ikke at tilsætte mere mel til dejen, end der står i opskriften.

Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Hæld dejen ud på et melet bagebord. Rul den ud i en rektangel med det samme, ca. 60 x 30 cm. Fordel fyldet over hele dejen, og rul den sammen. Skær rullen i 24 stykker, og læg dem i en bradepande beklædt med bagepapir.

Læg et klæde over, og dæk derefter bradepanden med plastfolie eller en stor plastpose, så dejen ikke tørrer ud. Lad sneglene hæve ved stuetemperatur i 8-10 timer.

Pisk æg og mælk sammen, og pensl sneglene. Drys med perlesukker.

Sæt ovnen på 230-250 grader. Bages midt i ovnen i ca. 13 minutter, til bollerne har en god farve.

Opskrift: Hjemmebagningsrådet
Foto: Katja Ragnstam

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!