Julestjerne

En saftig og smagfuld julestjerne med fyld af mørk chokolade, appelsin og kanel blandt andet. Håndværk når det er bedst.

ca. 15-20 stykker

ca. 2 timer

Vurdering (12 stk)

Ingredienser

Hvededej
25 g gær
1 1/2 dl mælk, stuetempereret
1 1/2 dl yoghurt naturel, 3 %
100 g blødt smør
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 tsk. stødt kardemomme
1 æg
ca. 8-9 dl hvedemel
1/4 tsk. salt

Fyld
80 g mørk chokolade
125 g blødt smør
3/4 dl Dansukker Rørsukker
1 spsk. stødt kanel
Revet skal af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. friskpresset appelsinsaft
1 tsk. maizena

Pensling
1 æg + vand + 1 knivspids salt
Dansukker Svensk Perlesukker

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, og tilsæt mælken. Rør, indtil gæren er opløst.

Tilsæt yoghurt, smør, sirup, kardemomme og æg, og arbejd det hele sammen. Tilsæt næsten alt hvedemelet, og ælt dejen blank og smidig. Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen, indtil den slipper skålens kanter.

Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter.

Lav i mellemtiden fyldet. Hak chokoladen fint, og bland den med de øvrige ingredienser i en skål.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Del dejen i 4 portioner. Rul hver portion ud til en rund plade med en diameter på ca. 25 cm. Læg den første dejplade på en bageplade med bagepapir.

Smør fyld ud på den første dejplade. Fyldet skal række til 3 plader og den dej, som bliver til overs. Læg den næste dejplade på, og kom et lag fyld på den. Gentag, indtil den sidste dejplade er lagt på, men kom ikke fyld oven på den.

Skær 16 snit ca. 2 cm ud fra midten, sno strimlerne sammen to og to, og tryk enderne sammen. Lav boller af resten af dejen.

Lad stjernen hæve under et klæde i ca. 45 minutter. Forvarm ovnen til 225 °C, over- og undervarme.

Pensl stjernen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker. Bag nederst i ovnen i 15-20 minutter. Lad stjernen køle af på en rist.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Brownieblanding i et flot glas

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Passionscheesecake med lemoncurd og nøddecrumble

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.