Julecupcakes med karamelliseret smørcreme
I disse skønne Julecupcakes har jeg blandet Dansukker Lys Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin, som giver
en dejlig blanding af rund karamel, smørkaramel og et hint af lakrids. Dansukker Lys Muscovadorørsukker
er den milde udgave af Dansukker Mørk Muscovadorørsukker og Dansukker Brun Farin. De milde smørnoter fra den lyse muscovadorørsukker er perfekte at udnytte i julecupcakes og smørcreme. På toppen har
jeg pyntet med et fint swirl af lys og mørk karamelliseret smørcreme. Selvfølgelig den
allerbedste smørcreme, som er luftig og let, og som ikke smager af smør, men af julenoter
og karamel.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Ingredienser
Brunkagedej
125 g smør
200 g Dansukker Mørk Sirup
150 g Dansukker Brun Farin
2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt
Glasur
50 g Dansukker Flormelis
15 g past. æggehvider
lidt hvidt sukker
Julecupcakes
200 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
80 g Dansukker Brun Farin
80 g smør, blødt
200 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
2 tsk Cake Factor, mit kagekrydderi
2 æg, str. M/L
2,5 dl sødmælk
Karamelliseret Mørk Smørcreme
70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 spsk Dansukker Mørk Sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
150 g mørk chokolade, 70 %
150 g smør, blødt
Karamelliseret Lys Smørcreme
70 g Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 spsk Dansukker Lys Sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
250 g gold chokolade, karamelliseret hvid chokolade
150 g smør, blødt
Instruktioner
Brunkagedej
Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over.
Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.
OBS der vil være rigtig meget overskydende dej, men du kan opbevare dejen i køleskabet i op til 1 uge – så kan du altid lave brunkager en anden dag.
Glasur
Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.
Julecupcakes
Kom sukker, smør, hvedemel, bagepulver, salt og cake factor op i en røreskål (gerne en røremaskine eller el-mikser), og rør det hele sammen ved lav hastighed. Det skal ligne små krummer. Slå æggene ud og rør dem sammen. Hæld æggene op i en kande sammen med sødmælk. Når blandingen i røreskålen ligner små krummer hældes lidt af æggeblandingen op i røreskålen, imens den fortsat kører. Gør det gerne over 3 omgange og lad røremaskinen køre lidt mellem hver hældning. Fordel dejen i 12 cupcakesforme (gerne en fast cupcakeform, som er smurt). Bag kagerne ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af i formen. Tag dem op af formen og kom dem i nogle fine cupcakes dekorationer.
Karamelliseret Mørk Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.
Karamelliseret Lys Smørcreme
Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den lyse chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose.
Samling:
Klip et stort hul i begge sprøjteposer og tag en ny sprøjtepose om kom en stor stjerne tylle heri. Kom de to andre poser ned i sprøjteposen med tyllen. Afsæt en fin spiral af chokoladesmørcreme på kagerne. Placer en brunkage i kagerne og server.
- Opskrift Ditte Julie Jensen - dittejulie.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!