Juleboller

Lækre luftige juleboller med masser af smag. Gode til morgenbordet eller eftermiddagshygge i stearinlysets skær.

16 stk.

Vurdering (202 stk)

Ingredienser

25 g gær
2 dl sødmælk
0,5 dl appelsinsaft
1 økologisk appelsin, skal heraf
2 æg, let sammenpiskede
50 g Dansukker Bagesukker
7 g fint salt
2 tsk. stødt kardemomme (eller 1 tsk. friskkværnet)
1 tsk. stødt ingefær
500 g mel
75 g smør, koldt
50 g rosiner
50 g sukat

Desuden
1 æg, til pensling
1/2 dl Dansukker Perlesukker
25 g mandelsplitter
1 tsk. friskkværnet kardemomm

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, æg, bagesukker, salt, kardemomme, ingefær og 475 g mel, og ælt dejen blank og sammenhængende. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine. Skrab skålens sider undervejs og juster med lidt mere mel, hvis ikke dejen slipper skålens sider.

Tilsæt det kolde smør i tern lidt ad gangen, mens dejen røres og rør indtil smørret er helt integreret i dejen. Tilsæt rosiner og sukat og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.

Slå luften ud af dejen og del den i 16 lige store stykker. Tryk et dejstykke fladt og fold det ind over sig selv et par gange, læg det på bordpladen med samlingen nedad og tril det til en bolle. Gentag med de 
resterende dejstykker. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 

TIP: Vej dejen af, hvis bollerne skal være præcis lige store.

Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg, drys dem med mandelsplitter, kardemomme og perlesukker og bag dem ved 210° (alm. varme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!