Juleboller

Lækre luftige juleboller med masser af smag. Gode til morgenbordet eller eftermiddagshygge i stearinlysets skær.

16 stk.

Vurdering (203 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

25 g gær
2 dl sødmælk
0,5 dl appelsinsaft
1 økologisk appelsin, skal heraf
2 æg, let sammenpiskede
50 g Dansukker Bagesukker
7 g fint salt
2 tsk. stødt kardemomme (eller 1 tsk. friskkværnet)
1 tsk. stødt ingefær
500 g mel
75 g smør, koldt
50 g rosiner
50 g sukat

Desuden
1 æg, til pensling
1/2 dl Dansukker Perlesukker
25 g mandelsplitter
1 tsk. friskkværnet kardemomm

Instruktioner

Opløs gæren i mælken. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskal, æg, bagesukker, salt, kardemomme, ingefær og 475 g mel, og ælt dejen blank og sammenhængende. Det tager ca. 7-8 minutter på en røremaskine. Skrab skålens sider undervejs og juster med lidt mere mel, hvis ikke dejen slipper skålens sider.

Tilsæt det kolde smør i tern lidt ad gangen, mens dejen røres og rør indtil smørret er helt integreret i dejen. Tilsæt rosiner og sukat og ælt det ind i dejen. Lad dejen hæve overdækket et lunt sted i ca. 1 time.

Slå luften ud af dejen og del den i 16 lige store stykker. Tryk et dejstykke fladt og fold det ind over sig selv et par gange, læg det på bordpladen med samlingen nedad og tril det til en bolle. Gentag med de 
resterende dejstykker. Placer bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse i ca. 1 time. 

TIP: Vej dejen af, hvis bollerne skal være præcis lige store.

Pensl forsigtigt bollerne med sammenpisket æg, drys dem med mandelsplitter, kardemomme og perlesukker og bag dem ved 210° (alm. varme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!