Jødekager

Man kan finde opskrifter på jødekager, der daterer sig helt tilbage til 1856. Ingen ved helt, hvorfra kagens navn stammer, men madhistorikerne er dog enige om, at opskriften kommer fra jødiske bagere, som der var mange af i København i 1800-tallet. Dengang dryssede man kagerne med kardemomme, hvor de fleste i dag drysser med kanelsukker.

ca. 100 stk.

Vurdering (12 stk)

Ingredienser

Dej
250 g hvedemel
150 g Dansukker Sukker
1/2 tsk. hjortetaksalt
200 g koldt smør

Pynt
1 spsk. Dansukker Sukker
1/2 tsk. stødt kanel
1 sammenpisket æg

Instruktioner

Rør mel, sukker og hjortetaksalt godt sammen. Skær smørret i tern og smuldr det i melblandingen. Ælt dejen grundigt, del den i 2 portioner og form dem til ruller med en diameter på 5-7 cm. Kom dejen tildækket i køleskabet i mindst 2 timer eller i fryseren i ca. 1/2 time. 

Bland sukker og kanel. Skær rullerne ud i tynde kager. Pensl kagerne med æg og drys hver af dem med kanelsukker på midten. Flyt dem forsigtigt over på bageplader med bagepapir. 

Bag jødekagerne i midten af ovnen i 5-6 minutter ved 200° i alm. ovn. Lad dem køle af på en bagerist.

Opbevar jødekagerne i en lufttæt beholder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!