Ingredienser
Karamelis
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Smuldredej
50 g smør, stuetempereret
2 spsk. Dansukker Brun Farin
1 spsk. Dansukker Lys Sirup
3/4 dl hvedemel
1 dl havregryn
flagesalt
Solbæris
400 g solbær (ca 2 dl puré)
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Økologisk Rørsukker
2 dl mælk
1 1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Glukosesirup
Pynt
smuldredej, bær, spiselige blomster
Instruktioner
Begynd med at lave karamelisen. Pisk æggeblommer, rørsukker og sirup sammen i en skål.
Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.
Kør isen på en ismaskineeller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Lav imens smuldredejen som i forrige opskrift. Lad den køle helt af.
Forvarm ovnen til 150 °C. Bland alle ingredienserne til smuldredejen sammen i en skål, og fordel dejen på en bageplade med bagepapir. Bag midt i ovnen i ca. 20 minutter.
Hæld 2/3 af smuldredejen i en aflang silikoneform/brødform (ca. 1,5 liter) og stil den i fryseren i ca. 20 minutter. Tag karamelisen ud, form den til kugler, og læg dem oven på smuldredejen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren.
Lav solbærisen. Skyl solbærene , og giv dem et opkog sammen med siruppen i en gryde. Hæld blandingen gennem en finmasket si, så kun puréen er tilbage i en skål. Stil blandingen til side.
Pisk æggeblommer og rørsukker sammen i en skål. Giv mælk, fløde og glukosesirup et opkog i en gryde. Pisk æggeblandingen ned i den varme mælkeblanding, og tilsæt bærpuréen. Sigt blandingen gennem en finmasket si. Lad blandingen køle af.
Kør isen på en ismaskine eller stil den i fryseren i ca. 3 timer. Rør rundt med jævne mellemrum. Tag isen ud, form den til kugler, og læg dem oven på karamelisen og smør hurtigt kuglerne ud i et jævnt lag. Stil i fryseren i mindst 2 timer.
Tag Islagkagen ud af formen, og stil den på et fad. Pynt med resten af den bagte smuldredej, bær og spiselige blomster.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!