Ingredienser
Jordbærsyltetøj
200 g jordbær
100 g Dansukker Syltesukker
ca. 8 Belgiske vafler
Parfait
6 pasteuriserede æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
6 dl piskefløde
Pynt
mørk eller mælkechokolade
Instruktioner
Begynd med jordbærsyltetøj. Skyl, rens og skær jordbærrene i mindre stykker. Kom dem i en gryde sammen med syltesukker og bring i kog. Lad det koge i 4-5 minutter. Skum syltetøjet godt af, og hæld det op i et varmt, grundigt rengjort glas. Luk det tæt til, og opbevar det køligt.
Lav tykke vafler efter opskriften, eller køb færdiglavede.
Lav derefter parfaiten. Pisk æggeblommer, flormelis, vaniljesukker og glukosesirup til en luftig blanding i en skål. Pisk fløde til skum i en anden skål, og vend det forsigtigt i æggesnapsen.
Dæk bunden af en form på ca. 20 x 30 cm med husholdningsfilm, eller brug en form med aftagelige kanter. Dæk bunden med vafler, og hæld parfaiten over. Lav bølger med en ske, og stil i fryseren i ca. 1 time.
Kom jordbærsyltetøj i en sprøjtepose, eller brug to skeer, og vend forsigtigt syltetøjet rundt i parfaiten. Stil i fryseren i yderligere 3 timer.
Smelt chokoladen i en skål over et vandbad, og lad den køle lidt af. Brug en sprøjtepose eller en ske til at fordele chokoladen over parfaiten som på billedet. Stil i fryseren i 30 minutter.
Tag isbåden ud af fryseren ca. 10 minutter inden servering.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Spred kærlighed på Valentinsdag
Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!