Ingredienser
Abrikos- og appelsinmarmelade
400 g tørrede abrikoser
saften fra 1 appelsin
1 dl vand
300 g Dansukker Syltesukker
Honningkage
3 dl honning
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
3 æg
1 tsk. stødt ingefær
2 tsk. stødt kanel
saften og skallen fra 1/2 appelsin, usprøjtet
1 1/2 dl piskefløde
8 1/3 dl hvedemel
2 tsk. hjortetakssalt
Smørcreme
6 1/3 dl Dansukker Flormelis
3 spsk. kogende vand
150 g blødt smør
Chokoladeganache
100 g mørk chokolade
1 dl piskefløde
Instruktioner
Begynd med abrikos- og appelsinmarmeladen. Læg abrikoserne i blød i vand mindst 2 timer, og hak dem derefter fint.
Bland abrikoser, appelsinsaft, vand og syltesukker i en gryde, og kog blandingen under omrøring i 10 minutter. Skum af. Hæld marmeladen på varme, skoldede glas. Luk glassene og opbevar dem i køleskabet.
Forvarm ovnen til 175°C.
Kom honning og brun farin i en gryde, og varm op under omrøring, indtil farinen er opløst. Lad blandingen køle af.
Pisk æggene i en skål og tilsæt krydderier, appelsinsaft og -skal, fløde og den afkølede honningblanding. Rør det hele sammen til en jævn masse.
Tilsæt mel og hjortetakssalt til massen, og rør rundt, til den er samlet.
Hæld kagedejen i en bradepande (18x25 cm) beklædt med bagepapir.
Bag kagen nederst i ovnen i 55-70 minutter. Test med en kødnål, om den er færdig. Lad kagen køle af i bradepanden.
Lav smørcremen. Pisk flormelis og vand i en skål. Tilsæt smørret, og bland det hele til en jævn smørcreme.
Hak chokolade fint og kom den i en skål. Varm fløde op til kogepunktet i en gryde og hæld den over chokoladen. Rør med en dejskraber, til der dannes en ensartet ganache. Lad den køle let af.
Skær kagen ud i tre lag, og fordel marmelade på et lag og smørcreme på et andet lag. Læg en bund på, og gentag. Læg til sidst øverste bund på, og fordel ganachen i et jævnt lag på toppen af kagen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.