Ingredienser
Bolcher
100 g vand (1 dl)
450 g Dansukker Sukker
110 g Dansukker Glukosesirup
1 tsk citronsyre
1 tsk gul slikfarve
2 knsp guld (pulver)
20 dråber citronolie
20 dråber grape- eller appelsinolie
Desuden
Smagsneutral olie, til smøring af udsty
Instruktioner
1. Start med at smøre al udstyr med et tyndt lag smagsneutral olie og læg det hele klar i den rækkefølge det skal bruges.
2. Bland vand, sukker og druesukker i en tykbundet gryde og bring det i kog over høj varme med låg på. Kig løbende i gryden og fjern låget, når sukkeret er smeltet helt.
3. Sæt termometeret i gryden og kog bolchemassen videre indtil den når en temperatur på 160-162°.
4. Hæld bolchemassen ud på silikonemåtten og lad den hvile meget kortvarigt. Vær opmærksom på at massen er meget varm og pas på at du ikke brænder dig.
5. Fordel citronsyre, slikfarve og guldpulver på bolchemassen. Tag handsker på og ælt bolchemassen ved at løfte hjørnerne på silikonemåtten igen og igen. Brug spatlen til hjælp – endelig ikke med handskerne! Handskerne er blot for at beskytte dine hænder når massen er kold nok til at ælte med hænderne.
6. Tilsæt citrusolierne og ælt videre, så bolchemassen afkøles yderligere og olierne æltes ind.
7. Når bolchemassen ikke længere flyder ud, kan den æltes lidt videre i hænderne og er klar til at klippe.
8. Del bolchemassen med spatlen og hold den ene halvdel varm i ovnen ved ca. 80°. Træk stykker af bolchemassen ud til tynde pølser og sno og fold dem om hinanden, så massen æltes igen og igen, samtidig med at den bliver lysere i farven. Klip eller skær dem i mundrette stykker og drej bolchemassen en halv omgang efter hvert klip, så får du de fine trekantede bolcher. Begynder bolchemassen at blive svær at klippe undervejs, så læg den tilbage i ovnen.
9. Fordel bolcherne på bagepapir, så de kan køle af uden at de rører hinanden. Pak dem i en lufttæt beholder når de er kølet helt af.
TIP: Undgå at koge bolcher når luftfugtigheden er høj, så risikerer du at de klistrer meget sammen.
Opskriften er lavet i samarbejde med magasinet Lækkerier
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!