Ingredienser
Dej
½ vaniljestang
350 g hvedemel
50 g mandelmel
100 g Dansukker Sukker
100 g Dansukker Flormelis
250 g smør
1 æg
Hindbærmarmelade
¼ vaniljestang
100 g Dansukker Syltesukker
200 g hindbær
2 spsk. citronsaft
2 strimler økologisk citronskal
1 spsk. vand
Pynt
200 g Dansukker Flormelis
2 spsk. vand
Dansukker Perlesukker
Rød skovsyre
Instruktioner
Dej
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud, og bland med lidt sukker, så de ikke klumper. Bland hvedemel, mandelmel, sukker, flormelis og vaniljekorn i en stor skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det ind i melblandingen med fingrene. Når dejen er blevet til en masse krummer, tilsættes ægget, og dejen samles hurtigt men ensartet. Del dejen i to lige store portioner. Rul først den ene portion ud til en firkantet plade mellem to stykker bagepapir i ca. 3 mm tykkelse og gør derefter det samme med den anden portion (de skal have samme størrelse). Del igen dejen på langs ved at skære igennem bagepapiret med en skarp kniv, og lad de 4 plader hvile i køleskabet i ca. 1 time.
Hindbærmarmelade
Flæk vaniljestangen på langs, skrab vaniljekornene ud og bland med en skefuld af syltesukkeret. Varm
hindbær (frosne eller friske), vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft, citronskal og vand langsomt op i en tykbundet gryde. Lad det simre i 3-4 minutter, tilsæt resten af syltesukkeret, giv syltetøjet et opkog i 4-5 minutter, mas bærrene og hæld blandingen på et skoldet syltetøjsglas. Lad det køle af.
Forvarm ovnen til 175 grader ved varmluft. Tag dejpladerne ud af køleskabet, fjern det øverste lag bagepapir, sæt dem i ovnen, og lad dem bage i ca. 20 minutter – indtil overfladen er gylden.
Tag pladerne ud af ovnen, og lad dem køle helt af på en rist. Skær pladerne forsigtigt igennem med en brødkniv i lige store stykker ca. 5 cm brede. Rør en tyk glasur og smør derefter hindbærmarmelade på halvdelen af pladerne og glasur på de andre. Læg pladerne sammen med glasuren øverst. Drys med perlesukker, inden glasuren størkner, og pynt evt. med skovsyre.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!