Hindbærsnitter

Fint pyntede hindbærsnitter med sprød mørdejsbund og hjemmelavet syltetøj – smager skønt.

20-24 stk.

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
1⁄4 vaniljestang
100 g Dansukker Syltesukker
200 g hindbær
2 spsk. citronsaft
2 strimler økologisk citronskal
1 spsk. vand 

Mørdejsbund
275 g hvedemel
25 g mandelmel
125 g Dansukker Flormelis
1 knivspids salt
1 tsk. vaniljesukker
175 g smør, koldt, i tern

Desuden
100 g Dansukker Flormelis
evt. rød konditorfarve
frysetørrede hindbæ

Instruktioner

Skrab kornene fri fra vaniljestangen og bland dem med en skefuld af syltesukkeret. Varm hindbær (frosne eller friske), vaniljesukker, den tomme vaniljestang, citronsaft, citronskal og vand langsomt op i en tykbundet gryde. 
Lad det simre i 3-4 minutter, tilsæt så resten af syltesukkeret, giv syltetøjet et opkog i 2-3 minutter og hæld det på et skoldet syltetøjsglas. 

Tip: Skal du bruge syltetøjet til hindbærsnitter, kan du med fordel lade den koge ind i et par minutter længere og mase bærrene ud med en grydeske, så du får en lidt tykkere og mere ensartet konsistens.

Bland alle ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor og kør dem til en sandet konsistens. Ælt dejen kort med hænderne til den er samlet og del den i to. Rul hvert stykke dej tyndt ud til 2-3 mm mellem to stykker bagepapir og lad dem hvile på køl i 15-20 minutter.

Brug en rillet udstikker på Ø 6 cm til at udstikke cirkler af dejen. Bag cirklerne ved 180° (alm. varme) i ca. 7-10 minutter til de er lyst gyldne. Lad de bagte cirkler køle lidt af på en bagerist og læg dem så sammen to og to med 1-2 tsk. hindbærsyltetøj.

Bland glasur af flormelis og lidt vand. Indfarv evt. glasuren med frysetørret hindbærstøv eller lidt rød konditorfarve. Smør glasur på toppen af de afkølede hindbærsnitter og drys med frysetørrede hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!