Hindbær- og lakridsflødeboller

Uimodståeligt gode flødeboller med sej bund, lakridsskum og hindbærpuré i midten. En kombination, der får smagsløgene til at danse. Dyp i chokolade, og nyd!

ca. 20-25 stykker

PT1H

ca. 2 timer + 1 time i køleskabet

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærpuré
150 g hindbær
75 g Dansukker Syltesukker

Bund
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knsp. salt
Dansukker Flormelis til udrulning

Fyld
35 g vand
170 g Dansukker Sukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide
1-2 tsk. lakridspulver

Pynt
400 g hvid chokolade 
Frysetørrede hindbær

Instruktioner

Begynd med hindbærpuréen. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Bland hindbærsaft og syltesukker i en gryde. Lad koge i 4 minutter og køl derefter helt af.

Bland brun farin, marcipan, salt og æggehvide til en jævn masse i en skål. Lad massen hvile i køleskab i 15-20 minutter.

Forvarm ovnen til 180 °C, over- og undervarme. Strø flormelis på bagepapir, rul kagemassen ud til en tykkelse på ca. 0,5 cm og udstik cirkler på cirka 4 cm. Læg bundene på en bageplade med bagepapir og bag i cirka 7 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Bland vand, sukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, og lad massen koge op til 118 °C.

Pisk imens æggehviderne luftige med 1 spsk. sukker i en skål. Hæld med en tynd stråle den varme sukkerlage over æggehviderne under fortsat piskning. Tilføj lakridspulver, og fortsæt med at piske blandingen blank og luftig på middelhøj hastighed i yderligere 6-8 minutter.

Fyld en sprøjtepose med rund tylle med marengsblanding og en sprøjtepose med en lille rund og smal tylle med hindbærpuré. Sprøjt marengsblandingen på bundene i høje toppe. Sprøjt forsigtigt hindbærpuréen i midten af flødebollerne. Lad dem tørre i køleskabet i ca. 30 minutter.

Hak den hvide chokolade fint. Smelt 2/3 af chokoladen i en skål over et vandbad. Tag skålen op fra vandbadet og tilsæt den sidste 1/3 af chokoladen under omrøring.  Dyp toppene i chokoladen, og strø frysetørrede hindbær over. Lad dem afkøle i køleskabet.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Påskelækkerier

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!