Ingredienser
6 dl fingervarmt vand
2 spsk olie
50 g gær
2 spsk Dansukker Sukker
2 tsk salt
ca. 13 dl (ca. 800 g) hvedemel
Fyld
100 g blødt smør
1 dl hakket persille
1 dl hakket purløg
2 tsk tørret eller 3 kviste friskhakket estragon
Instruktioner
Hæld det fingervarme vand i en skål og bland med olien. Opløs gæren i vandet.
Tilsæt sukker, salt og mel lidt ad gangen. Ælt dejen, til den er smidig. Lad den hæve i 40 min.
Tag dejen op, strø mel på bordet og ælt dejen blank og smidig.
Del dejen i 6 lige store dele. Rul dejen ud til aflange dejplader (ca. 30 cm)
Rør smør, persille, purløg og estragon sammen til fyldet. Spred 1/6 af fyldet ud på hver dejplade.
Rul dejen sammen og læg rullerne på 2 plader med bagepapir. Lad dem hæve i ½ time. Sæt ovnen på 250°. Bag hver plade i 15 min. til baguetterne har fået en gylden farve.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.