Grillet, marineret svinefilet med ovnbagte grøntsager og æblesalsa

Nyd saftige svinemørbradspyd med kinesisk marinade af soja, brun farin, hvidløg og ingefær. Serveret med ovnbagte grøntsager, krydret med Dansukker Mørk Sirup og friske krydderurter, toppet med frisk æblesalsa. En velsmagende middagsret.

4 portioner

Vurdering (17 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

500 g svinemörbrad i skiver
4 træspyd

Marinade
3 spsk. kinesisk soja
1 spsk. olie
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 knsp. malet sort peber
2 finthakkede fed hvidløg
2 tsk. revet ingefær

Ovnbagte grøntsager
300 g gulerødder i 5-7 cm lange stave
200 g pastinak i 5-7 cm lange stave
400 g grundigt vaskede små, halverede kartofler
2 rødløg i både
1 courgette skåret i centimetertykke skiver
1-2 gule peber i tern
1-2 hele hvidløg i fed
1 spsk. Dansukker Mørk Sirup
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1/2 tsk. groftmalet sort peber
frisk timian eller oregano

Æblesalsa
2-3 æbler, skrællede og skåret i tern
1/2 rød chilipeber i små tern
saft og revet skal fra 1/2 usprøjtet lime
2-3 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
2 spsk. vand

Instruktioner

Marinade
Bland ingredienserne til marinaden sammen. Læg kødet i marinaden, og lad det trække i mindst 1 time. Træk kødskiverne på spyddene. Grilles eller steges i 3-4 minutter på hver side.

Ovnbagte grøntsager
Sæt ovnen på 225 °C.
Bland gulerødder, pastinak, kartofler og hvid- og rødløg i en bradepande. Hæld sirup og olie over. Krydr med salt og peber. Rør rundt. Lad det stå i ovnen i ca. 20 minutter. Tilsæt peber og courgette, og lad det stå i ovnen i yderligere 10 minutter. Drys timian eller oregano over før servering.

Æblesalsa
Bland alle ingredienserne sammen i en gryde, og lad det koge til æbleternene er møre. Server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!