Ingredienser
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk, kold eller stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
5 1/2-6 dl glutenfri melblanding med havre
75 g blødt smør
Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kanel
Pensling og pynt
Vand, alternativt mælk eller sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i, og rør, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melblandingen.
3. Kom smørret i i klumper, og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dejen må ikke blive for fast, den skal stadig være klæbrig.
4. Lad dejen hæve under plastfolie i ca. 40 minutter.
5. Bland smør, rørsukker og kanel sammen til fyldet.
6. Hæld dejen ud på let meldrysset bagepapir. Tryk den let ud med en melet eller let olieret hånd (brug en neutral olie). Læg dejen på papiret i fryseren i 10-15 minutter (det gør den nemmere at rulle ud).
7. Tag dejen op af fryseren, og rul den til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Kom fyldet på, og rul sammen (brug papiret). Skær rullen i stykker med en tykkelse på ca. 2 cm med en skarp vandskyllet kniv. Kom dem i papirforme.
8. Lad dejen hæve under et klæde i 30-40 minutter. Sæt ovnen på 225 grader.
9. Pensl eller spray med vand, mælk eller sammenpisket æg. Strø perle-sukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 10-12 minutter.
Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Spred kærlighed på Valentinsdag
Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!