Ingredienser
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl mælk, kold eller stuetempereret
3/4 dl Dansukker Sukker eller Dansukker Lys Sirup
1/2 tsk. salt
1 1/2 tsk. stødt kardemomme
5 1/2-6 dl glutenfri melblanding med havre
75 g blødt smør
Fyld
75 g blødt smør
3 spsk. Dansukker Rørsukker
1/2 spsk. kanel
Pensling og pynt
Vand, alternativt mælk eller sammenpisket æg
Dansukker Perlesukker
Instruktioner
1. Smuldr gæren i en skål, hæld mælken i, og rør, indtil gæren er opløst.
2. Tilsæt sukker, salt, kardemomme og halvdelen af melblandingen.
3. Kom smørret i i klumper, og tilsæt resten af melet, lidt ad gangen, og ælt dejen grundigt. Dejen må ikke blive for fast, den skal stadig være klæbrig.
4. Lad dejen hæve under plastfolie i ca. 40 minutter.
5. Bland smør, rørsukker og kanel sammen til fyldet.
6. Hæld dejen ud på let meldrysset bagepapir. Tryk den let ud med en melet eller let olieret hånd (brug en neutral olie). Læg dejen på papiret i fryseren i 10-15 minutter (det gør den nemmere at rulle ud).
7. Tag dejen op af fryseren, og rul den til et rektangel på ca. 30 x 35 cm. Kom fyldet på, og rul sammen (brug papiret). Skær rullen i stykker med en tykkelse på ca. 2 cm med en skarp vandskyllet kniv. Kom dem i papirforme.
8. Lad dejen hæve under et klæde i 30-40 minutter. Sæt ovnen på 225 grader.
9. Pensl eller spray med vand, mælk eller sammenpisket æg. Strø perle-sukker på, og bag sneglene midt i ovnen i 10-12 minutter.
Opskrift Birgit Nilsson Bergström, Hembakningsrådet
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.