Glace au four med pistacie- og passionsis

Glace au four er en fransk dessert med en festlig blanding af is, tærtebund og marengs. Vores udgave af Glace au four indeholder pistacie- og passionsis og har en bund af svampet chokoladekage.

8 portioner

1,5 time + 5 timer i fryseren

Vurdering (8 stk)

Ingredienser

Pistacie- og passionsis
8 pasteuriserede æggeblommer
2 dl Dansukker Sukker
4 dl mælk
3 dl piskefløde
2 dl Dansukker Glukosesirup

Smagsvarianter
100 g pistacienødder, uden skal
5 stk. passionsfrugter, med kerner

Svampet chokoladekagebund
50 g smør
1 dl Dansukker Rørsukker
1 æg
1/2 dl hvedemel
2 spsk. kakao
En smule salt

Marengs
3 æggehvider
1 dl Dansukker Bagesukker
Nogle dråber citronsaft

Instruktioner

Begynd med isen. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål. Bring mælk, fløde og glukosesirup i kog i en gryde. Pisk æggemassen i mælkeblandingen.

Si igennem en finmasket si, og fordel lige meget iscreme i to skåle. Tilsæt blendede pistacienødder i den ene skål og frugtkødet fra passionsfrugterne i den anden.

Kør blandingerne i en ismaskine en ad gangen, eller dæk skålene (ca. 1,5 l) med husholdningsfilm, og stil dem i fryseren i ca. 5 timer. Rør rundt med jævne mellemrum.

Forvarm ovnen til 175°C, og lav den svampede chokoladekage.

Smelt smørret i en gryde og køl det let af, og tilsæt de øvrige ingredienser. Bland godt.

Hæld dejen op i en smurt springform, ca. 18 cm. Bag midt i ovnen i 7-8 minutter. Lad kagen køle af på en rist.

Inden servering: Forvarm ovnen til 250°C grill, benyt grillfunktion. Tag isen ud, og læg kagen på et fint ovnfast fad. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret i en skål i nogle minutter. Tilsæt resten af sukkeret og citronen. Pisk til en fast marengs.

Fordel passionsisen midt på kagen, og dæk med pistacieisen. Dæk isen med marengs og stil kagen i ovnen i ca. 2-4 minutter, til marengsen har fået farve. Servér med det samme.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!