Focaccia med pærer og figner

Hjemmebagt focaccia når det er allerbedst. Weekendens luftigste og bedste brød.

ca. 20 stykker

1 time + 2 timers hævetid

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

25 g gær
4 dl vand
1/2 dl olivenolie
3 spsk. Dansukker Mørk Sirup
8-8 1/2 dl hvedemel
1 1/4 tsk. salt

Topping
1 pære
2 friske figner
2 rosmarinkviste
Olivenolie
Dansukker Lys Sirup
Flagesalt

Instruktioner

Smuldr gæren i en røreskål, tilsæt vand, og rør, til gæren er opløst. Tilsæt olivenolie, sirup og næsten alt hvedemelet. Ælt dejen i ca. 5 minutter.

Tilsæt salt og mere hvedemel efter behov, og ælt dejen i yderligere ca. 5 minutter. Dejen skal være temmelig løs.

Pensl en bageform på ca. 25 x 30 cm med olivenolie, og kom dejen i formen. Pensl dejens top med olivenolie, og tryk dejen lidt ud med fingrene. Dæk dejen med husholdningsfilm, og lad den hæve i 1 1/2 til 2 timer – jo længere hævetid, jo mere lækker og luftig bliver focacciaen.

Forvarm ovnen til 175 °C varmluft.

Skær pæren i skiver, og halver fignerne. Lav fordybninger i dejen med olierede fingre, og pynt dejen med pære, figen og rosmarin. Dryp olivenolie og sirup over, og drys med flagesalt.

Bag nederst i ovnen i 20-25 minutter.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!