Ingredienser
Kransekagebunde
50 g Dansukker Brun Farin
150 g marcipan
10 g æggehvide
1 knivspids salt
Flødebolleskum
35 g vand
170 g Dansukker Bagesukker
70 g Dansukker Glukosesirup
100 g æggehvide
Overtrækschokolade
200 g mørk chokolade, ca. 60%
evt. 20 g kakaosmør (kan udelades
Instruktioner
Ælt brun farin og marcipan sammen. Bland æggehvide og salt i og ælt til en ensartet masse. Lad kransekagemassen hvile på køl i 15-20 minutter.
Rul kransekagemassen ud til ca. 0,5 cm tykkelse og udstik cirkler på Ø 4 cm. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ca. 7 minutter ved 180° (alm varme). Lad dem køle af på bagepladen.
Kom vand, bagesukker og glukosesirup i en tykbundet gryde, sørg for at alt sukkeret er fugtigt af vand og kog det op til 118°.
Pisk imens æggehviderne let luftige med en spsk. af bagesukkeret. Hæld forsigtigt den 118° varme sukkerlage i æggehviderne, mens der piskes ved lav hastighed. Pisk flødebolleskummet skinnende og luftig ved mellemhastighed i yderligere 6-8 minutter.
Sprøjt høje dutter af flødebolleskum på hver kransekagebund med en sprøjtepose med en rund tylle. Lad dem stå ved stuetemperatur mens chokoladen tempereres.
Smelt og temperer chokolade og kakaosmør. Placer det i en kop, der passer til flødebollernes størrelse og dyp hver flødebolle på hovedet i chokoladen. Lad dem dryppe af på en rist mens chokoladen sætter sig.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Sukkertypernes smagsintensitet
Salt og peber er centrale i de fleste retter. For professionelle kokke gælder det samme for sukker. Hvor salt og peber skaber kant og kontrast, så afrunder, forstærker og fyldiggør sukker smagen.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.