Flødeboller

Lav lækre flødeboller med marengsfyld og en sød sukkerlage, pyntet med mørk chokolade og krymmel. Perfekt til en kaffebordet!

ca. 20-25 stk.

Vurdering (122 stk)

Ingredienser

Ca. 10-15 vafler som bunde

Marengsfyld
5 store æggehvider
2 spsk. Dansukker Sukker
2 blade husblas

Sukkerlage
2 1/2 dl Dansukker Sukker
3/4 dl vand
1 dl Dansukker Glukosesirup

Pynt
200 g mørk chokolade
1/2 spsk. madolie
F.eks. krymmel, kokos eller tørrede hindbær

Instruktioner

Læg husblassen i blød.

Pisk æggehviderne med 2 spsk. Sukker til et hvidt skum.

Bland vand, sukker og glukosesirup til sukkerlagen i en lille kasserolle. Lad blandingen koge til 116 grader (brug termometer).

Knug vandet ud af husblassen, og opløs den i sukkerlagen.

Hæld den varme sukkerlage over æggehviderne i en tynd stråle under piskning. Fortsæt med at piske ved høj hastighed, til marengsen er kølet af.

Tilsæt smag efter eget valg
- 4 tsk. lakridspulver
- 4 tsk. vaniljesukker
- 4 spsk. knuste, frysetørrede hindbær og evt. lidt rød frugtfarve.

Sprøjt fyldet på de udstansede vaffelbunde (du kan få to bunde pr. vaffel). Sæt dem i fryseren.

Smelt chokoladen, tilsæt 1/2 spsk. madolie, og dyp flødebollerne i chokoladen.

Strø pynt efter eget valg på, f.eks. krymmel eller kokos.

Se film: Sådan laver du Flødeboller

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!