Five spice grisekæber

Med bok choy, korianderrod og risnudler – suppe fra gadekøkkenet.

4 pers.

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

800 g grisekæber, rengjorte
3 l vand 
2 spsk. five spice krydderi, 10 g (se opskrift længere nede)
120 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. fint salt 
2 dl soyasauce 
2 spsk. fiskesauce
4 kanelstænger/cassia bark 
8 korianderrødder 
1 helt hvidløg, flækket på tværs 
30 sorte peberkorn 
500 g kinaradise
2 løg, ca. 100 g

Tilbehør
300 g bok choy, flækket på langs i 4 stykker  
150 g risnudler*/10 ml brede, kogte
1/2 bundt koriander, plukket

Hjemmelavet five spice mix
1 spsk. sizhuan peber
1 spsk. nelliker
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. stjerneanis
1 kanelstang – cassia bark

Instruktioner

Bland sukker med five spice krydderi og fint salt og vend grisekæberne deri. Lad dem trække 1-2 timer.

Kom grisekæberne i en gryde/bradepande med marinaden.

Skræl løg og kinaradise. Skær kinaradisen i 4-6 stykker og kom dem i gryden sammen med de hele løg.

Tilsæt 3 l vand og resten af ingredienserne. Kog op, skum af for urenheder og lad suppen simre indtil kæberne er godt møre, ca. 1 ½ time.

Smag evt. suppen til med ekstra soya og sukker. Smagen skal være sød/salt.

Anret suppen med grisekæber, kinaradise, korianderrødder og løg i en stor suppeskål og server med bok choy, risnudler (kogt efter pakkens anvisninger) og koriander. 

* Risnudler kan købes hos din asiatiske købmand

Hjemmelavet five spice mix
Rist de hele krydderier på en tør, varm pande til det dufter.

Stød krydderierne grundigt i en morter.

Opbevar krydderiblandingen tæt, tørt og køligt. 

Lav ikke for stor en portion ad gangen, da aromastofferne forsvinder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!