Ingredienser
800 g grisekæber, rengjorte
3 l vand
2 spsk. five spice krydderi, 10 g (se opskrift længere nede)
120 g Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
1 tsk. fint salt
2 dl soyasauce
2 spsk. fiskesauce
4 kanelstænger/cassia bark
8 korianderrødder
1 helt hvidløg, flækket på tværs
30 sorte peberkorn
500 g kinaradise
2 løg, ca. 100 g
Tilbehør
300 g bok choy, flækket på langs i 4 stykker
150 g risnudler*/10 ml brede, kogte
1/2 bundt koriander, plukket
Hjemmelavet five spice mix
1 spsk. sizhuan peber
1 spsk. nelliker
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. stjerneanis
1 kanelstang – cassia bark
Instruktioner
Bland sukker med five spice krydderi og fint salt og vend grisekæberne deri. Lad dem trække 1-2 timer.
Kom grisekæberne i en gryde/bradepande med marinaden.
Skræl løg og kinaradise. Skær kinaradisen i 4-6 stykker og kom dem i gryden sammen med de hele løg.
Tilsæt 3 l vand og resten af ingredienserne. Kog op, skum af for urenheder og lad suppen simre indtil kæberne er godt møre, ca. 1 ½ time.
Smag evt. suppen til med ekstra soya og sukker. Smagen skal være sød/salt.
Anret suppen med grisekæber, kinaradise, korianderrødder og løg i en stor suppeskål og server med bok choy, risnudler (kogt efter pakkens anvisninger) og koriander.
* Risnudler kan købes hos din asiatiske købmand
Hjemmelavet five spice mix
Rist de hele krydderier på en tør, varm pande til det dufter.
Stød krydderierne grundigt i en morter.
Opbevar krydderiblandingen tæt, tørt og køligt.
Lav ikke for stor en portion ad gangen, da aromastofferne forsvinder.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!