Ingredienser
Blåbærsyltetøj
300 g frosne blåbær
saften fra en ½ lime
1 1/2 dl Dansukker Syltesukker
Hvedeboller
50 g gær
4 dl lunken mælk
200 g blødt smør
1 1/2 dl Dansukker Sukker
3 tsk kardemomme
12-14 dl hvedemel
1/2 tsk salt
Pensling
æg + lidt vand + lidt salt
Marcipan
3 dl mander uden skal
2 dl Dansukker Flormelis
1 1/2-2 spsk vand
Pynt
3 dl piskefløde
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Forbered blåbærsyltetøj dagen før. Bland blåbær og marmelade sukker i en gryde og kog i ca. 5 minutter. Hæld marmeladen i en varm ren glasbeholder. Luk grundigt og opbevar køligt natten over.
Lav hvedeboller. Smuldre gæren i en skål. Tilsæt mælk og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt smør, sukker og kardemomme. Tilsæt mel og salt. Tilsæt mel lidt ad gangen, indtil dejen frigør sig fra skålens kanter. Lad det hæve under et viskestykke i 30 minutter.
Læg dejen på et melet køkkenbord, og ælt den smidig. Del den i 25 stykker, som rulles til boller. Læg bollerne på en bageplade, og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Tænd for ovnen på 225-250°.
Pensl bollerne med æg vand og salt. Bages midt i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøles på en rist under et viskestykke.
Skold og smut mandlerne. Tilsæt flormelis og vand. Blend til en fast masse.
Pisk fløden til et fast skum. Skær et låg af bollerne og fordel marcipanen på bunden. Placer derefter en skefuld blåbærsyltetøj ovenpå og drys på fløden. Sæt låget på igen. Sigt melis over.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.
Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!