Ingredienser
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør
Dej
180 g smør
1 1/2 dl sødmælk
25 g gær (1/2 pakke)
1 æg
1 dl Dansukker Sukker
ca. 7 1/2 dl hvedemel
2 tsk. stødt kardemomme kan udelades
1/2 tsk. salt
Remonce
100 g marcipan
80 g smør
80 g Dansukker Rørsukker
Pensling
1 æg (pisket med lidt vand)
Glasur
1 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
2-3 tsk vand
eller smeltet mørk chokolade
Instruktioner
Start med vaniljecremen. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestangen og læg dem til side. Kog vaniljestangen sammen med fløden. Tag vaniljestangen op af fløden. Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljekorn og majsstivelse til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet.
Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.
Lav bolledejen: Smelt smør i en kasserolle og bland mælken i. Lad blandingen køle af til den er lun.
Smuldr gær i en skål. Hæld mælk og smørblanding over og opløs gæren.
Tilsæt æg, sukker, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt dejen godt, til den bliver smidig, mindst 5 minutter i maskine. Tilsæt det sidste mel, hvis nødvendigt.
Lad dejen hæve under klæde ca. 1 time.
Imens dejen hæver, forberedes remoncen. Kom marcipan, smør og sukker i en skål. Pisk det hele sammen til en ensartet masse. Stil til side.
Rul dejen ud til en firkant, 0,5 cm i tykkelse. Del dejen i 12 firkanter.
Fordel 1 spsk. vaniljecreme og 1 spsk. remonce på hver firkant. Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.
Fold forsigtigt kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud. Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
Dæk fastelavnsbollerne med et klæde og lad dem efterhæve 20 minutter.
Pensl med æg og bag bollerne ved 200°C i 12-15 minutter. Afkøl på rist.
Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk. Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys evt. med pynt efter eget valg.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Juledrikke
Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.
Juledesserter
Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.