Citronparfait på karamelbund og citronsauce

Nyd en lækker parfait med citron og vanilje, med mandel- og karamelbund og en skøn citronsauce. Perfekt til enhver dessertelsker!

5 portioner

1 time + 6 timer i fryser

Vurdering (111 stk)

Ingredienser

Parfait
3 æggeblommer
1 1/2 dl Dansukker Rørsukker
2 dl piskefløde
1 tsk. vaniljesukker
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet

Mandel- og havrekaramel
3/4 dl mandler
1 dl Dansukker Brun Farin
100 g smør
1 dl havregryn
1 1/2 spsk. hvedemel
2 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Økologisk Lys Sirup
En knivspids salt

Citronsauce
50 g smør
1 dl Dansukker Sukker
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
Saften af 1 citron, gerne usprøjtet
1 dl fløde

Pynt
Citronmelisse

Instruktioner

Sæt ovnen på 200 °C.

Pisk æggeblommer og rørsukker til en luftig blanding i en skål. Pisk fløden, og tilsæt vaniljesukker og citronsaft. Vend blandingen ned i æggemassen.

Fordel blandingen i en silikoneform med halvkugler eller en anden valgfri form. Stil i fryseren i mindst 6 timer.

Lav mandel- og havrekaramellen imens. Hak mandlerne fint, og rør alle ingredienserne sammen i en tykbundet kasserolle. Kog op under omrøring. Kom blandingen på bagepapir, og bag den i ca. 5-8 minutter, til karamellen er blevet gyldenbrun.

Lad karamellen køle helt af, og knæk den derefter i mindre stykker.

Bland alle ingredienserne til citronsaucen i en tykbundet kasserolle, og lad blandingen koge op. Lad saucen småkoge i ca. 5 minutter. Rør jævnligt. Stil saucen til afkøling.

Læg et stykke karamel på en tallerken, og tag citronparfaiten ud af formene. Læg parfaiten på karamellen, og hæld lidt citronsauce over. Strø små stykker karamel over, og pynt med et blad citronmelisse.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Vafler med moccasauce

Vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Pandekager med hjemmelavet syltetøj

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!