Chokoladeparfait med appelsin

Vores chokoladeparfait med appelsin er lavet af mørk chokolade og lige tilpas sød i smagen. Appelsinen tilfører et friskt og syrligt strejf til denne chokoladeparfait. En god afslutning på en smagfuld efterårsmiddag.

8 pers.

PT55M

50 minutter + 4 timer i fryseren

Vurdering (76 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Parfait

150 g mørk chokolade
6 æggeblommer
1 dl Dansukker Flormelis
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
skallen af 1 appelsin, usprøjtet
3 spsk. saft fra appelsinen
6 dl piskefløde

Pynt
100 g ristede, hakkede nødder

Instruktioner

Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Lad den køle af.

Pisk æggeblommer, flormelis og glukose­sirup i en skål, til det er luftigt. Vend den smeltede chokolade i æggeblandingen, og tilsæt revet appelsinskal og appelsinsaft.

Pisk fløden, og vend den forsigtigt i ægge­blandingen.

Hæld parfaiten i en brødform beklædt med husholdningsfilm. Frys i 4-­5 timer.

Forvarm ovnen til 175°. Fordel nød­derne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist nødderne nederst i ovnen i 5 minutter. Hold godt øje med, at de ikke brænder på. Lad dem køle af, og hak dem derefter.

Tag parfaiten ud af fryseren ca. 20 minutter inden servering. Drys med de hakkede ristede nødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Vafler med flødeskum og hjemmelavet syltetøj

Lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Sachertorte

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!