Chokoladefondant med ingefær

Imponer dine gæster med denne dekadente chokoladedessert med ingefær. Med ingredienser som mørk chokolade, vaniljesukker og stødt ingefær, serveret med friske tranebær, er denne opskrift perfekt til enhver festlig lejlighed!

10 portioner

Vurdering (16 stk)

Ingredienser

10 stk. ovnfaste portionsforme af crème brulée-typen

200 g smør
300 g god mørk chokolade
4 hele æg
4 æggeblommer
1 dl Dansukker Bagesukker
2 spsk. vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
1 tsk. stødt ingefær
Smør og sukker til formene
Tranebær eller andre bær efter eget valg til servering

Instruktioner

Smelt smørret i en kasserolle, og tag den af kogepladen.

Bræk chokoladen i mindre stykker, og lad dem smelte i smørret.

Pisk æg, æggeblommer og bagesukker i en skål.

Rør melet i, og kom derefter chokolade- og smørblandingen i.

Rør, til cremen er jævn og blank.

Smør formene, og kom sukker på.

Fordel dejen i formene. Du kan forberede frem til dette.

Sæt ovnen på 200 °C, og sæt formene i midten af ovnen.

Bag dem i 6-8 minutter. Hold øje med, at de ikke bliver bagt for længe. Kagerne skal være bløde og flydende i midten.

Server med det samme med en klat flødeskum eller is samt bær efter eget valg.


Tip!
Sigt flormelis over, og pynt med tranebær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hindbærhjerter

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!