Ingredienser
50 g smør
5 dl mælk
1 tsk. havsalt
1/2 tsk. vaniljepulver
3 tsk. vaniljesukker
4 dl Dansukker Flormelis
1 1/2 dl hvedemel
2 hele æg
2 æggeblommer
3 spsk. mørk rom
1 spsk. Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin
25 g smør og 25 g bivoks til formene (bivoks fås f.eks. på urtegaarden.dk)
Instruktioner
Dag 1
Bland smør, mælk og salt i en kasserolle. Tilsæt vaniljepulver og vaniljesukker. Varm op til det næsten koger. Tag kasserollen af pladen, og lad blandingen afkøle.
Sigt flormelis og mel af i en skål.
Rør æg og æggeblommer forsigtigt sammen med en gaffel. Bland æggene ned i mel- og sukkerblandingen, og rør mælkeblandingen i lidt ad gangen. Er der lidt klumpet, kan blandingen sies.
Tilsæt rom, muscovadorørsukker og appelsinskal, og rør det sammen.
Dæk skålen med plastfolie, og stil den i køleskab i mindst et døgn.
Dag 2
Sæt ovnen på 250 °C.
Smelt smør og bivoks til formene i en kasserolle ved svag varme. Varm formene lidt i ovnen, ellers kommer der for meget bivoks på kanterne. Fyld den første form med bivoksblandingen. Sørg for at hele formen er dækket. Hæld derefter over i næste form og næste igen. Stil formene med bunden i vejret, og lad dem dryppe lidt af. Stil dem til afkøling i køleskabet i ca. 10 minutter.
Tag dejen ud af køleskabet, og hæld op i formene. Lad der være ca. 5 mm til kanten.
Sæt pladen i ovnen, og sænk temperaturen til 175 °C.
Bages i 60-90 minutter. Tag en kage ud af ovnen, og løsn den fra formen. Kagen skal være brun på ydersiden, men lidt cremet i midten. Tag kagerne ud af ovnen, og løsn dem fra formen. Opbevar dem luftigt, så den sprøde yderside ikke ødelægges.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Julebag med kærlighed
Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Lækre julekager
Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.