Budapestrulle med hindbærsyltetøj og fersken

Budapestrullen er en sand klassiker med sin lækre nøddemarengs og sit fyld af flødeskum. I denne opskrift har budapestrullen chokoladesmag og fyld af hindbærmarmelade og ferskner. Pynt gerne med friske hindbær.

8 personer

1 time

Vurdering (21 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsyltetøj
200 g hindbær
100 g Dansukker Syltesukker

Budapestrulle
5 æggehvider
3 dl Dansukker Bagesukker
150 g hasselnødder
1 dl hvedemel
2 spsk. kakao

Pynt
3 dl piskefløde
2 ferskner
50 g mørk chokolade
Friske hindbær

Instruktioner

Lav hindbærsyltetøjet, helst dagen før. Skyl hindbærrene, og kog dem i en gryde sammen med syltesukker i 3-4 minutter. Skum af, og kom det på et varmt, skoldet glas. Luk glasset og opbevar det i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175°C.

Pisk æggehviderne stive i en skål. Tilsæt derefter bagesukker, lidt ad gangen, under fortsat piskning.

Blend hasselnødderne, og bland dem i en skål sammen med hvedemel og kakao. Vend forsigtigt blandingen i de stiftpiskede æggehvider.

Sprøjt strenge ud tæt på hinanden på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Vend budapestrullen over på et stykke bagepapir med bunden opad, og lad den køle af. Fjern forsigtigt det papir, som rullen er bagt på, og fordel hindbærsyltetøjet jævnt ud på bunden.

Pisk piskefløden til skum, og fordel den på syltetøjet. Skyl og udsten fersknerne, og skær dem i mindre stykker. Fordel ferskenstykkerne på flødeskummet. Rul sammen til en rulle ved hjælp af bagepapiret.

Smelt chokoladen over vandbad, og fordel den på budapestrullen. Pynt med friske hindbær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!