Brunsviger kagemand

Denne brunsviger kagemand er lavet på en koldhævet dej, som hæver på køl natten over. Hvis man ønsker at lave brunsvigeren samme dag, kan man i stedet bruge 25 g gær og lade dejen hæve 30 minutter i skålen og efterhæve 1 time i fadet inden bagning.

10-12 personer

Vurdering (32 stk)

Ingredienser

Dej
150 ml sødmælk
10 g gær
1 æg 
30 g Dansukker Sukker
1/4 tsk stødt kardemomme 
80 g smør, stuetempereret 
1 tsk. salt
ca. 350 g mel

Topping
125 g smør 
150 g Dansukker Brun Farin 
1 spsk. Dansukker Lys Sirup

Pynt
100 g marcipan 
30 g Dansukker Flormelis
50 g mørk chokolade 

Glasur
30 g Dansukker Flormelis
Evt. lidt kakaopulver 
Valgfrit slik og flag

Instruktioner

Dej
Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælken i en skål eller røremaskine. Tilsæt gær og rør rundt. Tilsæt æg, sukker og kardemomme og blødt smør sammen med den første 1/3 dl af melet og rør rundt. Tilsæt derefter salt og resten af melet lidt efter lidt og rør rundt, til dejen er blank, blød, smidig og fugtig, uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke, og lad dejen hæve et lunt sted i 30 minutter.
Rul derefter dejen ud på et let meldrysset bord, og læg den over i en bradepande (ca. 32 cm x 24 cm). Lad dejen hæve på køkkenbordet i 30 minutter. Dæk derefter fadet til med husholdningsfilm og stil det på køl natten over. 
Dagen efter: Tag fadet ud af køleskabet og lad dejen temperere på køkkenbordet i 1,5 time. 

Forvarm ovnen til 200 grader varmluft. 

Topping og bagning
Smelt smør, brun farin og lys sirup sammen i en gryde under omrøring.
Brug tommelfingeren til at prikke fordybninger i dejen og fordel den lune topping ovenpå. Bag brunsvigeren i ovnen i ca. 20 minutter. Køl brunsvigeren af inden pynt. 

Pynt
Ælt marcipanen med flormelis og rul den ud på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Brug en udstikker eller glas til at udstikke et rundt ansigt og skær derefter trøje og bukser ud. Lav en kornet af bagepapir og kom smeltet chokolade derned. Luk til og klip et passende lille hul i enden, så man kan tegne/skrive med chokoladen på marcipanen. Rør flormelis (og evt. kakaopulver) sammen til glasur med lidt vand i en skål og kom små klatter på brunsvigeren, hvor slikket skal sættes på. Pynt med flag og servér straks. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.