Brændt flødeis-taco

Brændt flødeis i florentiner-taco med karamelsauce.

1 liter

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Brændt flødeis
5 dl piskefløde
1 1/2 dl Dansukker Sukker
8 æggeblommer (fra mellemstore æg)
4 1/2 dl sødmælk
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Florentiner-taco
1/2 dl mandelflager 
3 spsk. hvedemel
45 g smør
1/2 dl Dansukker Sukker
3 spsk. piskefløde
2 spsk. Dansukker Glukosesirup

Karamelsauce
1 3/4 dl piskefløde
1/2 vaniljestang
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. Dansukker Glukosesirup
120 g smør, skåret i tern
1 knsp. salt

Forslag til servering
tacostativ, eller form florentiner-kagerne til skåle, og anret på en tallerken.

Instruktioner

Brændt flødeis
Kan tilberedes en dag eller et par dage før, isen skal serveres.

Forvarm ovnen til 200 °C.

Hæld 5 dl fløde i et ovnfast fad og lad det stå i ovnen i cirka 60 minutter, indtil mængden af fløde er halveret. Rør om i fløden ca. hvert 10. minut.

Kom sukker og æggeblommer i en skål, og pisk det let sammen.

Varm mælk, ovnbagt fløde og glukosesirup op til kogepunktet i en gryde. Slå det over i æggeblandingen under omrøring. Vend det hele tilbage i gryden, og varm iscremen op til præcis 83°C under konstant omrøring.

Afkøl herefter straks iscremen til den er køleskabskold, og kør den på is på ismaskinen. Hæld isen i en sprøjtepose, og frys ned.

Florentiner-taco
Forvarm ovnen til 170 °C.

Kom mandelflager og hvedemel i en skål, og stil til side.

Kom smør, sukker, fløde og glukosesirup i en gryde. Kog op til ca. 115 °C og rør undervejs. Vend blandingen af mandelflager og mel i gryden, og rør til en jævn dej. Lad det køle af i køleskabet i ca. en time.

Tril 10 lige store kugler af dejen, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Sørg for, at der er plads nok mellem kuglerne. Bag i cirka 10-12 minutter, eller indtil kagerne er gyldenbrune. For at få tacoform på kagerne: Læg en tynd kagerulle eller pinden i kagerullen over f.eks. vasken. Lad florentinerne køle lidt af. Løft florentinerne forsigtigt en ad gangen med en paletkniv, og læg dem på kagerullen, så de formes til tacoskaller.

Karamelsauce
Kom fløde og vanilje i en gryde, og bring det i kog. Kom sukker og glukosesirup i en stor gryde.
Varm blandingen op til 185 °C. Når sukkeret har nået 185 °C, tages gryden af komfuret. Tilsæt forsigtigt den varme fløde lidt ad gangen. Lad blandingen koge i cirka 5 minutter mere.

Hæld karamelsaucen i en skål, og dæk med husholdningsfilm. Lad saucen køle ned til 37 °C. 

Rør smør og salt i. Stil karamelsaucen i køleskabet.

Samling
Tag sprøjtesposen med isen ud cirka 20 minutter før servering. Kom karamelsaucen i en sprøjtepose.
Placer 10 tacoskaller stående på et fad. Sprøjt isen i tacoskallen. Afslut med at sprøjte karamelsaucen på. Server gerne is-tacoerne i tacoholdere.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Julehjerter

Julebag med kærlighed

Find opskrifter, tips, tricks og inspiration til unikke julehjerter til alle dem, du holder af.

Gløgg Sour

Adventshygge

At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.

Julestjerne

Bagværk til advent

Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Krydderkage

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.