Ingredienser
25 g gær
3 1/2 dl lunkent vand
2 dl blandede frø og/eller kerner efter eget valg
1 spsk. hel kommen
1/2 tsk. salt
2 spsk. Dansukker Brun Farin
2 dl rugsigtemel
Ca. 4 dl hvedemel
Birkes
Instruktioner
Smuldr gæren i en skål. Tilsæt vand, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt frø og/eller kerner, salt og farin. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil du har en ret fast dej. Lad dejen hæve under et klæde i 1 time. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 20 stykker. Rul stykkerne ud i ca. 2-3 mm tykkelse. Drys med birkes, og tryk dem fast i dejen ved hjælp af en mønstret kagerulle. Bages midt i ovnen ved 250 °C, til de har fået farve, ca. 8 minutter. Lad knækbrødene køle af på en rist. Opbevares tørt.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?
Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.
Lav din egen is
Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!
Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.
Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.