Ingredienser
Birkeskage
125 g blødt smør
3 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
3 æg
3 1/2 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
3 spsk. blå birkes
1 dl cremefraiche
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis
Saften af 1/2 citron, usprøjtet
Pynt
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Friske blåbær
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker luftigt i en skål. Pisk et æg i ad gangen.
Bland hvedemel, bagepulver og birkes i en skål, og vend det i smørblandingen. Rør cremefraiche og citronsaft i.
Smør en form, ca. 2 liter, og drys med rasp. Hæld dejen i formen. Bag kagen i nederste del af ovnen i ca. 50–60 minutter. Kontrollér med en kødnål, om den er færdigbagt.
Lad den køle af. Rør flormelis og citron sammen til glasur, og fordel på kagen. Pynt med fintrevet citronskal og friske blåbær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Få mere smag med sukker i det salte køkken
Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.
Påskelækkerier
Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.
Sprøde og lækre vafler
Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.
Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.
Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.
Dejlig chokolade
Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.