Appelsinkager med karamel

Lækker appelsinkage med mørdejsbund, karamel fyld og appelsinchokolade, en fantastisk kombination.

ca. 25-30 stk.

ca. 1,5 time

Vurdering (57 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

3 3/4 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vaniljesukker
150 g blødt smør
1 tsk. brunkagekrydderi
Fyld

3 dl piskefløde
175 g smør eller margarine
2 dl Dansukker Rørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
revet skal af en appelsin, gerne usprøjtede
1 spsk. frisk appelsinjuice, gerne usprøjtede
Pynt

200 g Marabou Appelsinkrokant

Instruktioner

Bland ingredienserne til dejen godt sammen, og fordel dejen i en let smurt form, 18 x 25 cm. Bag kagen midt i ovnen ved 175 °C i ca. 15-20 minutter.

Vask appelsinen omhyggeligt, og riv skallen på den fine side af rivejernet. Bland alle ingredienserne til fyldet i en kasserolle, og lad det koge i ca. 20-30 minutter.
Brug et termomenter og mål til 120 °C eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om den er tilstrækkeligt fast. Fordel karamelmassen over bunden. Stil massen i køleskab til afkøling.

Smelt chokoladen over vandbad. Fordel chokoladen ud over kagen. Opbevares køligt. Skæres i firkantede stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lagkage af pandekager

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Fastelavnsboller med hindbærglasur

Lækre fastelavnsboller

Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Citrontærte

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!